Waxen is een semi-permanente ontharingsmethode waarmee het haar vanuit de wortel wordt verwijderd. Waxen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Het duurt ongeveer drie tot zes weken voordat nieuw haar terug groeit. De haartjes groeien zacht en fijn terug, in tegenstelling tot scheren. Vrijwel alle delen van het lichaam kunnen gewaxt worden, zoals gezicht, benen, armen, rug, buik, bikinilijn en voeten.


Waxing behandeling

Er zijn verschillende soorten hars voor het verwijderen van ongewenst haar.


Harde wax: Harde wax wordt verwarmd en vervolgens met een houten spatel in een dun laagje op de huid aangebracht. De hars wordt na enkele seconden weer hard en kan worden verwijderd zonder ontharingsstrips. Harde hars wordt voornamelijk gebruikt voor het ontharen van gevoelige delen zoals gezicht, oksels en bikinilijn. Harde wax hecht zich namelijk aan de haren en niet aan de huid.


Vloeibare wax (Stripwax): Ook vloeibare wax wordt verwarmd en vervolgens met een spatel zo dun mogelijk op de huid aangebracht in de richting van de haargroei. Vloeibare hars blijft dun van samenstelling en wordt met behulp van ontharingsstrips verwijderd. Er zijn 2 soorten vloeibare hars: in olie oplosbare hars en in water oplosbare hars. Deze laatste soort is eigenlijk geen echte hars, maar wordt gemaakt van suiker.
Het ontharen met vloeibare hars wordt vooral gebruikt voor het snelle ontharen van grote oppervlaktes als benen, rug, borst enz.

Brazilian waxing

Een Bikini Wax, ofwel het harsen van je bikinilijn is de voorloper van een Brazilian Wax, wat al langer wordt gedaan in Nederland. Een bikini wax houdt in dat alle overtollige haargroei op de overgang van je bovenbeen naar je schaamhaar verwijderd wordt. Simpel gesteld worden dan alle haren die uit je bikinibroek (of onderbroek) steken, weggeharst. De originele Brazilian Wax is ontstaan uit deze bikiniwax, maar doordat de Braziliaanse bikini’s heel hoog uitgesneden zijn, houdt een Braziliaanse bikiniwax in, dat ook het schaamhaar compleet wordt weggeharst tot aan de anus.

Waarom zou jij een Brazilian waxing doen?

Waxing is goed voor de huid!
Waxen verwijderd niet alleen het haar maar ook gelijk de dode huidcellen waardoor je dus 2 behandelingen in 1 hebt.

Een gladdere huid door waxen
Omdat niet alleen de haartjes vanuit de wortels verwijderd worden maar ook de dode huidcellen gelijk meegaan voelt je huid super glad aan wanneer het eenmaal gekalmeerd is.

Lang resultaat
Bij het harsen wordt het haar vanuit de wortel verwijderd en groeit daarom pas na 3 tot 6 weken terug. Waxen is een tijdelijke manier van haarverwijdering. Na het harsen zullen de haren dus weer aangroeien. Dit aangroeien gebeurt altijd wel met een zachte (haar)punt, zodat je in tegenstelling tot scheren, na harsen nooit harde stoppels zult hebben.

Dunner en fijner haar
Wanneer het haar na het waxen weer terug groeit zal je merken dat de haartjes al na je eerste behandeling fijner en dunner terugroeien! 

Minimale irritatie voor een rustige huid
Veel dames hebben doormiddel van scheren, ontharing crème en de epillady last van irritaties en meer last van ingegroeide haartjes. Wanneer je het haar doormiddel van waxing verwijderd, zal je daar zelden tot nooit last hebben (mits het gedaan wordt door professionals).